לימודי תזונה קלינית הם תחום חשוב מאוד. אנחנו צריכים לדעת אם תוספי מזון או מזונות מסוימים יכולים לעזור למנוע או לרפא מחלות שונות. הדרך לעשות זאת היא על ידי בדיקה של סוגים שונים של דיאטות ומוצרי תזונה. מחקרי תזונה קליניים אלה נערכים על ידי מדען, רופאים, דיאטנים או רוקחים. בחלק זה נתמקד בשתי הקבוצות האחרונות שכן יש להן את מערכת הבעיות המעניינת ביותר לפתור בתחומן.
מחקרי תזונה קליניים התמקדו רבות באספקת נתונים מבוססי ראיות לתמיכה בשימוש בתוספי תזונה.
תוספי תזונה זמינים כעת לציבור עם נתונים מבוססי ראיות המגבים את השימוש בהם. עם זאת, מחקרים קליניים לא תמיד מספקים ראיות מספקות לשימוש רחב. הפצת הנתונים היא קשה ולעתים קרובות דורשת משאבים נוספים כדי להבטיח שהממצאים יהיו נגישים לאוכלוסיית העניין הרחבה יותר.
דור חדש של מחקרי תזונה קליניים מספק נתונים מבוססי ראיות שניתן להשתמש בהם כדי לתמוך בשימוש בתוספי תזונה.
מחקרי תזונה קליניים מספקים את העדויות המהימנות והאובייקטיביות ביותר לתוספי תזונה. תוספי תזונה יכולים לעזור לשפר את הבריאות, להגביר את האנרגיה ולתמוך במערכות מפתח בגוף כגון מערכת החיסון.
תזונאים קליניים משתמשים בטכניקות בדיקה ומדידה מתוחכמות כדי לקבל תובנות לגבי בריאות ומחלות. כלים אלה כוללים:
לימודי תזונה קלינית הם תחום מחקר מדעי פופולרי וברמה גבוהה מאוד. תחום זה נועד להבין את מנגנון התזונה וכיצד היא משפיעה על הבריאות. יש צורך בחוקרים בפיתוח כלים חדשים עבור תזונאים קליניים שיסייעו להם בעבודתם.
היתרונות של תזונה מבוססים היטב על ידי מחקרים רבים. עם זאת, מעט ידוע על ההשפעה של חומרים מזינים שונים על הבריאות שלנו. לכן, הנושא הזה חשוב כדי להבין אותו טוב יותר.
מחקרי תזונה קליניים נערכים בדרך כלל במסגרת מעבדה ומערבים קבוצות גדולות של אנשים.
ניתן להשתמש בתוצאות של מחקרי תזונה קליניים כדי לסייע למטופלים ולרופאיהם. תוצאות אלו יכולות לשמש כדי לעזור להם לבחור את התזונה המתאימה להם או לשפר תרופות שהם נטלו קודם לכן.
חקר תזונה קליני הוא סוג המחקר המאתגר ביותר. התוצאות לא תמיד ברורות והשיטות בהן נעשה שימוש עשויות להיות לא ברורות, מבלבלות או אפילו לא אתיות. מאמר זה מתאר את המהמורות הנפוצות בשימוש במחקרי תזונה קלינית, מתאר כיצד להימנע מהן וכן מספק שלבים ספציפיים לקבלת אישור אתי למחקרים הקליניים שלך.
מחקר תזונה קלינית הוא מחקר מדעי שנעשה על אנשים, בדרך כלל תוך שימוש בשיטות קליניות. הוא משמש כדי להגיע למסקנות המוצדקות מבחינה מדעית, על סמך ראיות מדעיות.
מחקר תזונה קליני יכול להתבצע באמצעות שאלון. זה עשוי לשמש לחקירת הרגלי התזונה של ילדים או נשים בהריון, למשל. לפעמים זה גם יכול לבדוק את היעילות של סוגים שונים של ארוחות או דיאטות על תוצאות בריאותיות, כגון ירידה במשקל או מחלות מסוימות. שיטה נוספת היא ניסויים בסימון מזון, כאשר חלק מהחומר מוגש לקבוצות מסוימות וחומר אחר לאחרים על מנת לגלות למי מהם יש רמת תזונה גבוהה ולאיזה לא. מחקרים קליניים כאלה משולבים לרוב עם צורות מחקר אחרות על מנת להגיע למסקנות חד משמעיות מהאפשרי בשיטות הנפוצות יותר בתחום התזונה.
תוספי תזונה
הדעה הרווחת היא שתוספי תזונה ומזונות רפואיים יכולים לעזור עם מחלות ובעיות בריאות שונות. עם זאת, ישנם גם כמה חסרונות לשימוש בתוספים ובמזונות רפואיים בכל הנוגע לאופן השימוש בהם בחיי היומיום שלנו.
מחקרי התזונה הקליניים נפוצים למדי בקהילה הרפואית האמריקאית. המונח "תזונה קלינית" משמש לתיאור כל מיני מחקרים שנעשו עבור אנשי מקצוע רפואיים.
מחקרי תזונה קליניים מסבירים את היעילות של מותג מזון לעומת מותג חלופי וכו'.
מחקר לדוגמה הוא התזונה הקלינית שנערך על ידי המכון הלאומי לסרטן (NCI) כחלק ממניעה וטיפול בסרטן השד. מחקר זה, שנקרא ניסוי למניעת סרטן השד (BCPT), פורסם ב-JAMA בשנת 2009. מטרת ה-BCPT הייתה לגלות אם דיאטה משולשת יכולה להפחית את שכיחות סרטן השד.
תזונה קלינית היא תחום רב תחומי. זהו שילוב של מדעי הפיזיקה, ביולוגיה ומדעי החברה. מכיוון שזה כרוך בתזונה, אורח חיים ובריאות, בסיס הידע הוא עצום ומתפתח במהירות. אנו זקוקים לאינטראקציה בין מדענים, קלינאים ומטופלים כדי לקבל את המידע הנכון עבור ספקי שירותי בריאות. השילוב של מחקרים קליניים עם מדיה חדשה כמו בינה מלאכותית יסייע להאיץ תהליך זה של שיתוף פעולה בין דיסציפלינות שונות.
מחקרי תזונה קלינית (CNS) הם פלח משמעותי וצומח עבור תעשיות התרופות והמכשור הרפואי. בעזרת מחקרי תזונה קליניים, אנו יכולים להשיג נתונים שניתן להשתמש בהם לפיתוח תרופות חדשות ו/או מכשור רפואי.
לראשונה בהיסטוריה, רופאים משתמשים במחקר תזונה קליני כדי לעזור למטופליהם. מטרת המחקרים הללו היא לספק מידע שיעזור למטופלים לעשות בחירות טובות יותר לגבי מה שהם אוכלים.
תהליך האכלת המטופל בתזונה נכונה משפיע על בריאותו של המטופל. מחקרי תזונה קליניים מבוצעים על ידי רופא או אחות, אשר קובעים את הדרישות התזונתיות של המטופלים תוך שימוש במידע מניסויים קליניים ומחקרים אחרים.
לסיכום
לימודי תזונה קלינית הם נושא חם בעולם מדעי הרפואה והבריאות. הבעיה היא שלנתונים ותוצאות ממחקרים קליניים לוקח הרבה מאוד זמן להתפרסם בכתבי עת ומביאים להרבה ביורוקרטיה ובירוקרטיה.